Tel aviv

Tel Aviv

Grad bez predaha

Tel Aviv se pojavio na mapi pre samo sto godina, medutim, uprkos cinjenici da grad nema bogatu istorijsku proslost, i dalje je veoma popularan medju turistima. Danas, Tel Aviv - poslovni i kulturni centar zemlje, pa ako ste ljubitelj moderne arhitekture, uzivate u kupovini i nocnom zivotu, onda definitivno treba da posete ovaj grad.

 

Atrakcije Tel Aviva

Uobicajeni obilasci u Tel Avivu su posete spomenicima istorije, ali to ne znaci da u gradu nema mnogo toga da se vidi. To je ono sto cete sigurno posetiti u Tel Avivu:

  • Stara Jafa - ovo je jedan od najstarijih gradova Izraela, na cijoj teritoriji je sada Tel Aviv. Uprkos cinjenici da je grad bio skoro potpuno unisten, nesto je sto se moze obnoviti i oporaviti,a da je jos uvek prisutan uzbudljiv osecaj starine.
  • Razmena dijamanata, poznata sirom sveta i svake godine privlaci na hiljade turista. Danas se zgrada berze nalazi u muzeju Dijamanta, koji poseduje nekoliko jedinstvenih eksponata.
  • Eretz muzej. To je najveci muzej u Izraelu, koji se sastoji od osam velikih paviljona,a obilazeci ih naucicete mnogo zanimljivih cinjenica iz istorije ove neverovatne drevne zemlje.

Ako ste ljubitelj kupovine, onda definitivno treba da obidjete pijacu Suk Karmel i Nahalat Beniamin. Izrael je uvek cenio kvalitetne rukotvorine, tako da se mogu naci na ovim trzistima, mozete kupiti zaista jedinstvene stvari koje se ne kupuju u svakom butiku, jer su ih rucno stvorili majstori svog zanata, koji vec godinama usavrsavanju svoje vestine.

Gde vas vodimo

Grad Tel Aviv

Mestani nazivaju Tel Aviv, "gradom bez prekida", jer je 24 sata pun zivota. Kako biste osetili atmosferu grada iznutra, potrebno je otici u bar ili restoran, i samo posmatrajte mestane ili razgovarajte sa njima. U Tel Avivu, imacete takvu priliku: u gradu radi veliki broj kafica, restorana, klubova i drugih mesta za zabavu koji su spremni za svoje posetioce u bilo koje doba dana.

Uprkos non-stop tempu zivota i velikog broja ljudi, Tel Aviv je prilicno bezbedan grad, tako da se ne morate brinuti, cak i ako ste tamo otisli sa decom.

 

Tel Aviv danas

Kulturni dogadaji, muzeji, parkovi

Vreme i slobodno vreme u Tel Avivu

Pored nocnog zivota, kupovine i jedinstvenih muzeja, Tel Aviv je atraktivan zbog cinjenice da su u samom gradu velicanstvene plaze. Umorni od hodanja, mozete lako organizovati nekoliko sati opustajuci se na obali Sredozemnog mora. Sve plaze u Tel Avivu, su veoma ciste i udobne, tako da nemate osecaj da ste u velikom gradu.

Vreme u Tel Avivu je prilicno komforno: na leto nema sparne topline, temperatura vazduha je negde oko 25-30 stepeni, a zimi ne pada ispod 15.

Ture u Tel Avivu sa kompanijom Armada Izrael

U nasoj poudi postoji veliki broj tura po Tel Avivu, godisnji odmori, kupovina i jos mnogo toga. Da bi priustili sebi nezaboravan odmor, ne morate nista, sem da spakujete kofer,potom kontaktirajte naseg agenta i reci mu svoje zelje, a on ce sigurano sastaviti za vas program, koji ce vam pruziti ugodan i nezaboravan dozivljaj.

 

Sta drugi kazu o Tel Avivu

Ovde cemo postavljati sve materijale fotografije i opise ljudi koji su bili, onih koji imaju svoja iskustva iz Tel Aviva....

There are no comments so far

Leave a Comment

Don't worry. We never use your email for spam.

Don't worry. We never use your email for spam.