Naharija ( Naharya )

Naharija Izrael letovanje

Zemlja u koju cete se sigrno vratiti

Izrael leto 2017 - Naharia

Naharia se nalazi u zapadnoj Galileji, na obali Sredozemnog mora. Ovo je jedan mladi izraelski grad osnovan 1934. godine od strane izbeglica iz nacisticke Nemacke, prvobitno kao ruralno naselje, da bi dobio status grada 1962. godine. Njegovo ime je povezano sa recju "reka". Ona protice kroz grad i njena pritoka se uliva u Sredozemno more. Nagaria - prelepa, odrzavana i prema lokalnom stanovnistvu, cije misljenje dele strucnjaci Armada Israela, veoma obecavajuci grad.

Naharia se nalazi u zapadnoj Galileji, na obali Sredozemnog mora. Ovo je jedan mladi izraelski grad osnovan 1934. godine od strane izbeglica iz nacisticke Nemacke, prvobitno kao ruralno naselje, da bi dobio status grada 1962. godine. Njegovo ime je povezano sa recju "reka". Ona protice kroz grad i njena pritoka se uliva u Sredozemno more. Naharia - prelepa, odrzavana i prema lokalnom stanovnistvu, cije misljenje dele strucnjaci, grad koji obrecava

 

Grb grada NAHARIA  sadrzi drevne simbole koji su zajednicki za ceo Izrael, a danasnja realnost. Na dnu stita je maslina - istorijski simbol drzave Izrael. Gore levo - vodo toranj. Nekada je to bilo uporiste i ispostava, za upozorenje na invazije i odbranu od njih. Sada - kulturni centar sa muzejima i radionicama slikara i vajara.

 

Izrael leto 2017

 

Istorija Naharije

Sta obici dok ste u Izraelu - Nahariji

Naharia: Istorija

Sve je pocelo sa doseljenicima, ali ne tako dobro. Secam se, "moze se videti u ponedeljak, njihova majka je rodila." To nije iznenadujuce: na kraju krajeva, prve poljoprivredne komune su izgradjene na jednom modelu, ne uzimajuci u obzir lokalne karakteristike.

 

 • Doseljenici su gajili kvalitetno povrce i trazili jeftinije.
 • Vocke nisu rasle na ovoj obali.
 • Pilic su slabo napredovali,ali su se cesto legli.

Medjutim doseljenici nisu odustali i rekonstuisali su svoj rad. Prvo su savladali one kulture koje su izabrali,a ne nametnuti model: jagode, articoke, spargle, paprike.. Kasnije su potpuno napustili poljoprivredu i usmerili svu svoju energiju u pravcu izgradnje i ugostiteljstva.

Naharia se izgradila i otvorila svoja vrata putnicima, vikendicama i odmaralistima. Prvi vlasnici pansiona su ih uredjivali kao kokosinjce.Ideja je apsolutno opravdana. Klijente je brzo pocela da privlaci blaga klima severnog Izraela i toplog Sredozemnog mora.

 

Naharia: gde ici i sta da videti

Naharia: Vreme u odmaralistu

Na pretrazivacu je veoma popularan zahtev "Vreme u Naharii." To nije slucajnost: Naharia - je "severno" Izraelsko odmaraliste. Sta ako je hladno i vlazno? Uveravamo turiste da se hladno i kisovito ovde ne desava. Broj kisnih dana leti je nula, a ostali period - 1-2 dana. Sezona godisnjih odmora, kao i u celoj zemlji traje skoro tokom cele godine. Sta jos treba da znate o Naharii kao odmaralistu?

 • Od 2011., turisti setaju novim setalistem, koji povezuje centar grada sa juznim regionom, Ain Sarom. Na kraju setalista je igraliste za decu sa atrakcijama i dzinovskim slikama simbola: grbova i motiva.
 • Plaza Bulk, prekrivena sitnim peskom.
 • Delotvorna i besplatna javna plaza, a one koje se naplacuju su naravno bolje opremljene.
 • Obliznji kantri klub sa bazenima, saunama i teretanom.
 • Prelepi primorski gradski park.
 • Pansioni i hoteli su daleko odmakli od prvih "pilecih kokosinjaca" i danas Naharia ima luksuzne hotele, "Carlton" i "Park Plaza". Medjutim, apartmani i hoteli ovde su prilagodjeni za sve kategorije turista.
 • Grad ima mnogo mesta za zabavu: klubove, koncertne dvorane.
 • Naravno, odlicne mogucnosti za surfovanje i ronjenje.
 • Pored parkova u Naharii, postoji i botanicka i basta skulptura.
 • Naharia je osnovana kao odlicno mesto za porodice sa decom: mirna atmosfera banjskog grada, plaze, atrakcije, voce i cuveni lokalni sladoled - kako za decu tako ce i za odrasle ovo biti odmor za pamcenje.

Ako ste fanovi istrazivanja podrucja, predlazemo vam da posetite ova mesta:

 1. Ros Hanikra - pecine u planini u blizini granice sa Libanom, cine glavnu atrakciju ovog podrucja. Sa planine se nudi cudesan pogled na more i obalu.
 2. Rusevine dvorca Teutonskih vitezova - Iehiama i Monforta.

Naharia - beli grad od plavog mora. Lokalne vlasti su usvojile rezoluciju prema kojoj su fasade kuca, klupe i ograde ofarbana sneg-belom bojom. Tako prijateljski Naharia, postala je jos prijatnija. Armada Izrael deli vrednosti koje su postale moto grada: "Naharia - za one koji vole zivot". Svetao, elegantan, miran i smiren grad - jedini izvor pozitivnih emocija. I pustite da sunce i nebo, prikazani na grbu Naharie, uvek budu.

Izrael leto 2017 - Naharia

Sta treba da znate o plazama Haife?

 • Najpopularnija je verovatno Bat Galim.
 • Mestani govore i o plazama Dado Zamir.
 • Do plaze mozete doci brojnim gradskim prevozom.
 • Plaze unutar grada su besplatne, a izvan granica grada se naplacuju, pogodane su za sportski ribolov.
 • Na vecini plaza ima spasilaca, soba za goste - tusevi, toaleti i kafici.

Od lencarenja, pa do prijatnih setnji kroz grad,docicete do spokojnog odmora i razgledanja znamenitosti - sve je na raspolaganju gostima tokom obilaska Haife, koji preporucuje kompanija Armada Izrael.

 

There are no comments so far

Leave a Comment

Don't worry. We never use your email for spam.

Don't worry. We never use your email for spam.