Eilat letovanje

Eilat

Grad koji cete voleti

Putovanje u Eilat vodi vas do najjuznijeg grada Izraela, izolovan Negev pustinjom od ostatka zemlje.
Prostire se na 7 km duz obale Crvenog mora, u blizini granice Egipta i Jordana, sa cije obale se vidi zaliv
Akaba (zaliv Eilat). Prvobitno,prostor je bio strateski vojni polozaj i luka koja se koristila za uvoz robe iz
Azije,dok 1970 god. turisti nisu poceli da posecuju Eilat. Privukli su ih koralni grebeni, pescane plaze i
suva, suncana pustinjska klima. Grad je poceo da se razvija, a turizam je postao njegova glavna
industrija. Tada, Eilat postaje popularno mesto za odmor kako za Izraelce tako i za strance, medjutim
danas je taj odnos u korist turizma. Iskusni turisti Eilat zovu Ibiza i Las Vegas Izrael.

Gde vas vodimo

Odmor u Eilatu: susret sa morem

 

Turisti u Eilatu -  odmor na plazi i druge morske zabave. Zaliv Kusto govorio je o Crvenom moru kao najlepsem mestu na planeti i to iz odredjenih razloga:

  • Koralna plaza - odlicno mesto za ronjenje, jer ovde su najbolji ronilacki klubovi u Izraelu. Budite spremni da se sastane sa lepotom najsevernijih koralnih grebena.
  • Delfinov greben - cista prirodna oblast, gde posetioci mogu da uzivaju u predivanom pogledu na more, susretnu se sa delfinima u njihovom prirodnom stanistu, kao i da osete nebesko blazenstvo u bazenu za opustanje. Vazno je istaci da ovo nije samo turisticka atrakcija, vec i mesto za rehabilitaciju delfina i njihovu pripremu za zivot na otvorenom moru.
  • Podvodni opservatorijum - odlican nacin da se gleda morski zivot crvenog mora bez da se skvasite. Bela kula opservatorija je najpoznatiji simbol Eilata. Odavde mozete u detalje videti zivot morskih stvorenja: mali obojeni rak, ajkule, raze, kornjace.. Lokacija je savrsena za porodicni odmor.

 

Ture u Eilatu:

Kulturni dogadaji, muzeji, parkovi

 

Ture u Eilatu i predlozi bogatog kulturniog programa:

  • Svake zime u prilagodjenom hangaru odrzava se medunarodni muzicki festival "Klasika na Crvenom moru" i svakog leta, u avgustu, u lukama Eilata, odrzava se nekoliko koncerata festivala "Jazz na Crvenom moru."
  • Rezervat "Eilat Planine" - atraktivno prirodno turisticko podrucje u Negev pustinji, sa prekrasnim pogledom na Eilat i Akabu. Faunu predstavljaju prugasta hijena, vukovi, lisice, karkali, gazele i jarcevi.
  • Grad kraljeva - Biblijsko tematski park cija arhitektura podseca na kraljevsku palatu. Palata se sastoji iz cetiri sekcije: Putovanje u proslost, pecinu iluzija, pecina starog zaveta i vodopadi Kralja Solomona.
  • High bar - Zoopark, ciji je cilj da obuci zivotinje za zivot u divljini, kada ce biti pustene nazad u prirodu.
  • Muzej erotike - Izlozba nije zanimljiva samo zbog raznovrsnosti radova erotske umetnosti, vec i zbog renoviranog teatra s’pocetkom dvadesetog veka u kojem se prikazuju erotski filmovi iz ovog perioda.
  • Muzej "Moj grad Eilat", prica o razvoju i procvatu grada u razlicitim periodima svoje istorije.

Izborom putovanja u Eilat, videcete dosta toga neobicajnog. Armada Izrael vam obecava sunce, zabavu, ronjenje, zurke i ekskurzije. I, naravno, bolje je sve videti svojim ocima, opustiti se u jedinstvenoj klimi i doziveti odmaralisno raspolozenje. Plaze i koralni greben, hoteli i apartmani, klubovi i restorani grada Eilata cekaju svoje posetioce.

Karta hotela u Eilatu

 

There are no comments so far

Leave a Comment

Don't worry. We never use your email for spam.

Don't worry. We never use your email for spam.